Tips voor een (nóg) beter sexleven

Als je al een tijdje in een relatie zit, raakt de schwung een beetje uit je sexleven. Voordat je aan de speeltjes en zweepjes begint, hebben wij nog vijf makkelijk uitvoerbare tips om de sex een beetje op te krikken. Of wat te denken van een spannend seksspeeltje.

Plan de vrijpartij

Dat goede sex spontane sex moet zijn, is allang achterhaald. Als jullie het beiden te druk hebben, zet het dan als ‘vergadering’ in je agenda. Goede slaapkamergymnastiek begint al bij de voorbereiding. Werk je cavemenbaard bij, trek een ander shirt aan en zorg ervoor dat je een beetje verzorgd voor de dag komt.
Vrouwen moeten een beetje worden opgewarmd voor ze trek in je hebben en hier hoef je echt niet pas in bed mee te beginnen. Door een paar dagen van tevoren een spannend appje naar haar te sturen of een briefje achter te laten, kun je haar opwarmen voor een heet weekend. Gebruik je creativiteit!

The more, the merrier

‘Het gaat om kwaliteit, niet om kwaliteit’. Bullshit. Dat smoesje dat ze ‘niet in the mood is’, gaat echt niet altijd op. Als jullie jezelf een klein beetje pushen om er toch wat van te maken tussen de lakens, zorgt dit voor een betere emotionele binding en een betere relatie. (Maar overdrijf het niet. Als ze echt niet wil, dan wil ze niet.) Door regelmatig te sexen kun je stress veel beter handelen. En daar hebben jullie ook buiten de slaapkamer profijt van.

Gebruik je mond

Eén woord, vijf lettergrepen. Communicatie. Praat met elkaar over wat je wel en niet lekker vindt in bed, want je partner kan echt geen gedachten lezen (gelukkig maar). Dat kan de sex enorm verbeteren en we weten allemaal: goede sex leidt tot meer sex. Mag ze voor de verandering wel even haar klep houden? Bind dan (voorzichtig) een sjaal voor haar mond. Laat haar met haar lichaam vertellen wat haar wel en niet opwindt. Wie weet ontdek je wel iets nieuws…

Relaxsex

Standjes waar je spierpijn van krijgt of à la Fifty Shades in de kettingen hangen is absoluut niet nodig. Soms is het zelfs lekkerder om de Kamasutragids in het nachtkastje te laten en het bij maar één standje te houden. Dwing jezelf te ontspannen. Probeer eens om niet zo snel mogelijk door te pompen naar het hoogtepunt, maar het zo lang mogelijk uit te stellen. Dit is ook een leuke manier om je partner te teasen, moet je eens opletten hoe ze gaat kronkelen.

Hou het privé

Om je helemaal over te kunnen geven tijdens het sexspel, moet je soms een beetje egoïstisch zijn. Het is natuurlijk geweldig om je partner te verwennen, maar schakel je eigen genot er niet voor uit. Als je tijdens de vrijpartij een beetje in jezelf kunt keren, beleef je de vrijpartij veel intenser. Dat wordt nog eens een hoogtepunt.